Верховний Суд дозволив кандидатам від партії Саакашвілі балотуватися до парламенту

29 червня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомляє «Укрінформ».

Таким чином, суд залишив чинним рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від «Руху нових сил». ЦВК зобов’язана повторно розглянути подані партією документи.

«Спірна постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. З огляду на викладене, суд першої інстанції дійшов законного та ґрунтовного висновку про задоволення позову. Відповідно до статті 316 КАС України суд апеляційний інстанції залишає скаргу без задоволення… Керуючись статтями 271-273, 278, 308, 310, 315, 316, 321, 322 КАС України, Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року – без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження не підлягає», – йдеться в рішенні суду.

Другий номер у списку «Руху нових сил» Давід Сакварелідзе повідомив, що сьогодні вдень партія повторно подаватиме документи до ЦВК. Він додав, що політсила буде «доводити політичну і кримінальну вину ЦВК».

Нагадаємо, 21 червня Печерський районний суд Києва дозволив лідеру партії «Рух нових сил» Михайлу Саакашвілі брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради. Однак 23 червня Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від його партії.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *