Доцентка Інституту журналістики Тетяна Шальман балотується до парламенту на Київщині

Доцентка кафедри реклами та зв’язків з громадськістю, Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Шальман зареєстрована як самовисуванка кандидатом в народні депутати по виборчому округу №96, що на Київщині.

Центр виборчого округу №96 – місто Вишгород, також до нього входять: міста Буча, Славутич та Бородянський, Вишгородський, Іванківський, Поліський райони.

Нагадаємо, у 2013 році на підставі звернення депутата Гостомельської селищної ради Тетяни Шальман «щодо спростування інформації, розміщеної на сайтах, авторами яких є Олена Жежера і Михайло Лезнік, як такі, що містять неточну, незбалансовану, неперевірену  та непідтверджену інформацію». Гостомельська селищна рада Київської області прийняла на сесії безпрецедентне рішення про цензурування публікацій незалежних журналістів Олени Жежери і Михайла Лезніка.

На думку медіаюриста Ігоря Розкладая, ухвалене рішення депутатів Гостомельської селищної ради показало, що рівень правової обізнаності депутатів є вкрай незадовільним. «Суто з формальної точки зору рішення складене досить безграмотно – не зазначено про яку публікацію йде мова, на яких конкретних сайтах розміщена стаття, яка стаття закону дозволяє ухвалювати подібні рішення», – пояснив Ігор Розкладай. Він також додав, що оскільки Олена Жежера і Михайло Лезнік є незалежними авторами, які жодним чином не пов’язаними з Гостомельської селищною радою, тобто не є журналістами комунальних ЗМІ чи депутатами цієї ради, і не перебувають з нею в інших правовідносинах, таке рішення в цій частині є нікчемним з правової точки зору.

Нагадаємо, випускники Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (КНУ) направили директору Володимиру Різуну листа з проханням вжити заходів щодо порушення українського законодавства, що були припущені Гостомельською селищною радою з ініціативи викладача вишу Тетяни Шальман.

Водночас Тетяна Шальман запевнила, що в її ініціативі про звернення до журналістів з вимогою спростування – цензури не було.

Фото: blogs.pravda.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *