Кандидатів у депутати від партії Саакашвілі не допустили на вибори до парламенту

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам у депутати від партії “Рух нових сил Михайла Саакашвілі”. Таке рішення члени ЦВК ухвалили 23 червня. Михайло Саакашвііл вважає, що до цього причетний експрезидент України Петро Порошенко.

У повідомленні зазначається, що позачергові вибори було призначено указом президента від 21 травня. “Відтак, розгляд 8 травня на засіданні політради партії “Рух нових сил Михайла Саакашвілі” питань, пов’язаних з участю партії у позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений”, – повідомили у ЦВК.

Комісія також звернула увагу, що позачерговий з’їзд “Руху Нових Сил”, що був скликаний 10 червня та на якому було затверджено виборчий список кандидатів “відбулися у порушення вимог статуту цієї партії”.

Сам Михайло Саакашвілі пов’язує недопуск кандидатів його партії на позачергові вибори до парламенту з експрезидентом Петром Порошенком. Про це він заявив на своїй Facebook-сторінці.

“Серйозно? Спочатку нас довго не пропускав банк (Нацбанк – ред.), керівництво якого контролює Порошенко, а зараз нас знімає призначене ним же ЦВК”, – написав Саакашвілі.

Пізніше у відеозвернення Саакашвілі у відеозверненні сказав, що у команди “є кращі юристи, які будуть розрулювати цю ситуацію”.

Нагадаємо, 21 червня Печерський районний суд Києва дозволив лідеру партії “Рух нових сил” Михайлу Саакашвілі брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради.

13 червня Саакашвілі представив кандидатів у депутати від своєї сили.

Фото: Главком

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *