Національну раду з питань телебачення і радіомовлення потрібно посилити – Юрчишин

Національну раду з питань телебачення і радіомовлення варто посилити, попри побоювання та європейські оцінки. Про це заявив кандидат у депутати від політичної партії «Голос» Ярослав Юрчишин в ефірі «1+1» ток-шоу «Право на владу».

«У нас є ціла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, якій, можливо, варто було посилити, попри всі європейські оцінки, побоювання, можливість контролювати принаймні протидіяти російській інформаційній агресії. Тому що зламати мізки дуже легко, а поправити їх фактично неможливо. Ми бачимо результати окупації частини української аудиторії завдяки таким інформаційним атакам», – сказав Юрчишин.

Він зазначив, що Національна рада й створена для того, щоб зупиняти російську агресію та мінімізувати вплив олігархів на телеканали.

«Я не розумію, чому ми утримуємо її з наших податків і водночас отримуємо постійне збільшення російського пулу», – додав Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, протягом останніх двох місяців робота Нацради не відновлена, через неможливість зібрати кворум.

Медіарух закликав Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, яка мала би стежити за дотриманням балансу на телеканалах, почати ефективно виконувати свій обов’язок щодо забезпечення об’єктивності новинного мовлення та інформування глядачів про політичну афіліацію аудіовізуальних медіа.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *