«Рада», Xsport і «Ескулап-TV» не оприлюднили розцінки на політичну рекламу – Нацрада

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проаналізувала, чи дотрималися телерадіоорганізації вимог закону про публікацію в друкованих ЗМІ вартості політичної реклами, яку вони розміщують у своїх ефірах. Про це Нацрада повідомила на своєму сайті 19 червня.

Із 27 загальнонаціональних телеканалів і 15 загальнонаціональних радіостанцій інформацію про те, скільки коштуватиме ефірний час для передвиборної агітації, не розмістили три телеканали – парламентський канал «Рада», «XSPORT» і «Ескулап-TV». Водночас моніторинги Національної ради свідчать про те, що ці мовники не поширюють політичну рекламу.

Вимога щодо обов’язкового оприлюднення телерадіоорганізаціями розцінок передвиборної агітації передбачена частиною 16 статті 107 закону України «Про вибори народних депутатів України». Інформація була розміщена мовниками в газетах «Урядовий кур’єр» і «Голос України».

Нагадаємо, найдешевша політична реклама на телеканалі «Оце» в проміжку з 1:00 до 06:00 – від 0,24 грн за секунду реклами. Найдорожчою реклама на телеканалі «Інтер»/«Інтер +» у проміжку 19:00-20:00 – від 2987 грн за секунду ефіру.

А на радіо найдорожчою політична реклама під час парламентської виборчої кампанії буде на «Українському радіо» та «Хіт ФМ» – від 40 грн за секунду в праймі.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *