Прохідний бар’єр до Верховної Ради долають 5 партій – рейтинги

Лідером електоральних симпатій серед політичних партій лишається «Слуга народу». Прохідний бар’єр до Верховної Ради також долають «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та партія «Голос». Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження групи «Рейтинг» «Моніторинг електоральних настроїв українців (6-9 червня)», опублікованого 12 червня.

Партію «Слуга народу» підтримують 47,5% тих, хто визначився та має намір голосувати. За партію «Опозиційна платформа – За життя» готові проголосувати 10,4%, за «Європейська Солідарність» – 7,9%, ВО «Батьківщина» – 7,5%, «Голос» – 6,4%. Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,3%, Радикальну партію – 2,5%, партію «Громадянська позиція» – 2,4%, Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

69% висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 15% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% – не голосуватимуть, 4% – не визначилися.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 6-9 червня 2019 рік.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *