Вікторія Сюмар і Микола Княжицький балотуватимуться від «Європейської солідарності»

Народна депутатка від «Народного фронту», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар балотуватиметься до Верховної Ради за списком партії «Європейська солідарність» на чолі з Петром Порошенком.

Цю інформацію вона особисто підтвердила «Детектору медіа». Також пані Сюмар підтвердила, що нині працює над виборчою кампанією партії «Європейська солідарність».

Також від «Європейської солідарності» балотуватиметься по мажоритарному виборчому округу № 116 у Львові народний депутат від «Народного фронту», голова Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький. Про це він повідомив у Facebook.

Він конкуруватиме із заступницею голови Комітету культури та духовності Іриною Подоляк, яка вже вдруге буде висуватися від цього округу. При цьому Микола Княжицький так пояснив свій намір балотуватися саме в цьому окрузі: «Тому що кандидати, яких я поважаю, відверто не хотіли тут балотуватися, а в останній момент, коли рішення було прийнято, змінили думку».

Нагадаємо, що партія «Європейська солідарність» на з’їзді 8 червня оприлюднила поки тільки першу десятку свого виборчого списку, який очолив Петро Порошенко. Вікторії Сюмар у списку немає.

За даними «BBC Україна», поза межами першої десятки можуть з’явитися чинні народні депутати-медійники від «Народного фронту»: члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, ексжурналісти Вікторія Сюмар та Сергій Висоцький, а також ексжурналістка Тетяна Чорновіл. Микола Княжицький підтвердив, що Сергій Висоцький приєднався до лав «Європейської солідарності».

За даними «Української правди», Вікторія Сюмар допомагає в проведенні виборчої кампанії «Європейської солідарності», яку веде політтехнолог Олег Медведєв, вона займатиметься креативом та візуальною частиною кампанії.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *