Київський міжнародний інститут соціології опублікував нові рейтинги політичних партій

«Слуга народу» посіла перше місце у рейтингу політичних партій серед тих, хто визначився та має намір голосувати на парламентських виборах. На другому місці – «Опозиційна платформа – За життя», на третьому – «Європейська солідарність» («Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології за результатами нового всеукраїнського опитування громадської думки (з 26 травня до 7 червня).

Партію «Слуга народу», серед тих, хто визначився й має намір проголосувати, підтримує 48,5%, партію «Опозиційна платформа – «За життя» – 11,8%, «Європейську солідарність» – 8,1%. Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» підтримує 7,8%, партію «Голос» – 5,6%.

На посаді прем’єр-міністра України після парламентських виборів найбільше підтримують Юрія Бойка – 12,9%, Юлію Тимошенко – 11,3%, Ігоря Смешка – 8,1%.

З 26 травня по 7 червня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв’ю опитано 2021 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4 ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *