Медведчук: Не бачу сенсу представляти інтереси Зеленського у переговорах з РФ

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук відреагував на заяву керівника Адміністрації президента України Андрія Богдана, що Київ не бачить Медведчука в якості представника України на переговорах з Росією. Свою позицію Віктор Медведчук повідомив російській газеті «Взгляд».

«На мій превеликий жаль, я не бачу сенсу представляти інтереси команди Зеленського як нової влади не тільки тому, що наша партія перебуває до нього в опозиції з моменту його обрання. Я не можу представляти інтереси нової влади в переговорах з Росією з урахуванням позиції пана Зеленського по наступних принципових для мене питань. Я виступаю за повернення Донбасу до України, а України до Донбасу. Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирному плану, який передбачає автономію для цих територій», – заявив він.

Медведчук також не згоден із преидентом Володимиром Зеленським, який проти амністії для бойовиків на Донбасі та проти особливого статусу для окупованих територій.

«Він стверджує, що спільного між Україною і Росією залишилася одна межа. Я категоричний противник подібної точки зору. Тому позиція глави Адміністрації президента абсолютно мені зрозуміла, тим більше, що пан Зеленський заявив про те, що ніяких переговорів з Росією не буде», – додав Медведчук.

Як відомо, Медведчук з 2014 року Медведчук займався питанням обміну заручниками, яких утримують терористи на Донбасі. Його призначили спецпредставником для переговорів в Мінськ щодо врегулювання ситуації в зоні ООС (АТО).

Нагадаємо, у травні 2019-го журналістське подружжя Дмитро Гордон і Олеся Бацман припинили співпрацю з каналом «112 Україна», на якому вели авторські програми. За їхніми словами, вони не хочуть більше з’являтися на каналі, на якому кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук і його соратники пропагують ідеї «руского міра».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *