В Україні розпочалася виборча кампанія, також стартує процес тимчасової зміни місця голосування

З 24 травня 2019 в Україні почалася передвиборна кампанія народних депутатів України. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на офіційній Facebook-сторінці.

Також вона зазначила, що почався процес тимчасової зміни місця голосування. Це зробити можна включно до 15 липня.

«Кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати 21 липня повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня, включно. Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території достатньо лише паспорту з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати», – написала Сліпачук.

Отримати більше інформації про зміну місця голосування, перевірити себе у Держреєстрі можна за посиланням: https://www.drv.gov.ua. «До речі, під час президентської кампанії, на сайті щодня оновлюватиметься статистика по регіонам», – додала Тетяна Сліпачук.

«Як ви знаєте, за змішаною системою під час голосування ви отримаєте два бюлетені – для голосування загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. Тому якщо будете знаходитися за межами свого округу, ви зможете проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі», – пояснила голова ЦВК.

Фото: www.cvk.gov.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *