У команді Порошенка відповіли Зеленському, що не сприймають жодних претензій щодо затягування інавгурації

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Адміністрації президента України у Facebook.

Так, зазначається, що для президента Петра Порошенка прийнятна будь-яка дата інавгурації новообраного президента, яку визначить Верховна Рада, «позаяк це належить до її компетенції».

«Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах. Тому він підтверджує своє запрошення Володимиру Зеленському, озвучене ще 30 квітня – не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності. Відтак, в команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше новообраний президент Володимир Зеленський оприлюднив на офіційній сторінці у Facebook відеозвернення до Верховної Ради України із закликом на найближчому засіданні проголосувати за призначення його інавгурації на 19 травня.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *