Екс-кандидат Олександр Шевченко задекларував понад 3 мільйони гривень, а мав би – у 25 разів більше

Народний депутат, екс-кандидат на посаду Президента України Олександр Шевченко задекларував 3,2 мільйона гривень витрат на рекламу, хоча мав би – значно більше. Про це повідомляє Громадський рух “Чесно”.

Інформацію про видатки на рекламу зазначено в його річній декларації за 2018 рік.

Громадський рух “Чесно” на підставі результатів моніторингу телереклами та даних про її вартість підрахував, що протягом минулого року центральні телеканали показали понад 4200 роликів на підтримку Олександра Шевченка.

Комерційна вартість такого обсягу реклами, згідно з розцінками телеканалів, 2018 року мала б сягати щонайменше 85 мільйонів гривень.

Партія “УКРОП”, від якої висувався Шевченко на виборах, торік не витрачала коштів на телерекламу, тож, хто за неї сплачував, не відомо.

Готуючись до президентських виборів, Олександр Шевченко використовував не лише телевізійну, а й зовнішню рекламу, рекламу в соцмережах, Google-рекламу, а також систематично брав участь в ефірах регіональних телеканалів. Тому, припускають журналісти “Чесно”, загальна вартість його кампанії 2018 року була ще вищою.

 

Рух “Чесно” звернувся до Олександра Шевченка з проханням пояснити походження коштів на ці витрати, однак відповіді не отримав. Його прес-служба проігнорувала запит. Відповіді з офіційної електронної пошти, зазначеної на сайті політика, також не надійшло.

За офіційними даними, виборчий фонд кандидата в Президенти Олександра Шевченка становив 68,2 мільйона гривень. Відтак він увійшов до ТОП-10 за обсягами витрат на передвиборчу кампанію.

Під час першого туру виборів Олександр Шевченко одержав 0,57% голосів виборців (107 тисяч), посівши 11-те місце з-поміж 39 кандидатів.

Фото: УНІАН

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *