Зеленський попросив провести інавгурацію 19 травня

Новообраний Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками парламентських фракцій, що відбулася 4 травня, звернувся з ініціативою провести інавгурацію 19 травня 2019 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Більшість керівників фракцій, присутніх на зустрічі, наголосили, що донесуть цю позицію до своїх колег, а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 13- 14 травня. Як я і прогнозувала в коментарі журналістам раніше, 14 травня ВР оперативно проголосує постанову, в якій буде визначена офіційна дата інавгурації. Точну дату наразі не назву, її все ж має визначити парламент, і проголосувати. Все відбудеться в чіткій відповідності до закону, і у визначені законом терміни. В цілому зустріч пройшла в конструктивній атмосфері», – написала вона.

На думку директора українського Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, 19 травня дата вкрай невдала, оскільки – це День пам‘яті жертв політичних репресій.

«Звучать пропозиції щодо проведення інавгурації президента 19 травня. Дата вкрай невдала – це День пам‘яті жертв політичних репресій, визначений Указом президента в 2007 році. Тобто це траурний день в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на ТБ. Комік Володимир Зеленський дозволяв собі жарти над Голодомором, президент Володимир Зеленський не має права на глум над пам’яттю про мільйони жертв репресій», – написав Володимир В’ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, офіційні видання Верховної Ради «Голос України» та Кабміну «Урядовий кур’єр» опублікували результати виборів президента України 3 травня. Відповідно до закону про вибори президента України після офіційного оголошення результатів виборів інавгурація президента має відбутися протягом 30 днів. Таким чином, інавгурація Володимира Зеленського має відбутися не пізніше 2 червня.

Фото: Андрій Тетерук

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *