Порошенко у першому турі виборів витратив 329 млн гривень на телерекламу

Петро Порошенко замовляв рекламу зокрема на каналах «Україна» – 96,4 млн, «Інтер» – 47 млн, СТБ – 31,8 млн, «Прямий» – 21,8 млн та ін.

Порошенко виступив єдиним донором власної виборчої кампанії та склав 585 млн гривень. Найбільше коштів кандидат витратив на рекламу на ТБ та зовнішніх носіях. Про це повідомляє рух «Чесно» , який проаналізував витрати Порошенка на передвиборчу агітацію у першому турі згідно з його остаточним фінансовим звітом. Найбільше коштів в ході першого туру Порошенко витратив на телерекламу – 329 млн гривень (56% від усіх витрат).

Ще однією суттєвою статтею видатків для Порошенка було розміщення зовнішньої реклами в ході передвиборчої агітації до першого туру – 58,2 млн гривень (10% від усіх витрат).

Серед ТОП-5 компаній-отримувачів коштів із виборчого фонду Порошенка – фірми, що надають послуги з виготовлення друкованих агітаційних матеріалів: ТОВ «Інтерконтиненталь-Україна» (отримала 44,5 млн) та ТОВ «ГК «Статус Інвест Інжиніринг» (31,8 млн).

2,2 мільйони гривень кандидат перерахував НСК «Олімпійський» – за проведення заходів 14 та 19 квітня. Нагадаємо, що 19 квітня на стадіоні відбулися дебати переможців першого туру виборів, а 14 квітня – прес-конференція Порошенко.

Фонд Петра Порошенка наповнювався лише з одного джерела – власних коштів кандидата та склав 585 млн гривень. Це у 4 рази більше, ніж у його опонента у другому турі виборів – Володимира Зеленського.

Президент у 2018 році задекларував отримання близько мільярда гривень дивідендів. Водночас, лише офіційні витрати Порошенка на виборчу кампанію до кінця першого туру склали понад 800 мільйонів гривень. Адже, за інформацією, вказаною в декларації, 122 мільйони було витрачено на рекламу ще у 2018 році. Варто зауважити, що за результатами аналізу моніторингу політичної реклами на ТБ, ця сума мала б скласти щонайменше 175 мільйонів гривень, не враховуючи витрат на зовнішню рекламу та рекламу в інтернеті, яку Порошенко також активно замовляв протягом всього 2018 року.

Ви можете ознайомитися з інтерактивною візуалізацією фінансових звітів кандидатів у президенти на сайті zp.chesno.org.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *