Зеленський заявив, що ЦВК затягує оголошення результатів виборів, щоб він не розпустив Раду (ДОПОВНЕНО)

Володимир Зеленський, який переміг на виборах президента України, заявив, що Центральна виборча комісія затягує офіційне оголошення результатів голосування, щоб у новообраного голови держави, як він вважає, не було можливості розпустити парламент.

Відповідне відеозвернення Зеленський опублікував у соцмережах.

«Зараз відбуваються дуже кумедні речі. Перемога є, а повноважень нема. Хтось від мене булаву ховає. ЦВК затягує офіційне оголошення результатів. Чому? Щоб Верховна Рада могла затягувати дату призначення інавгурації. Щоб інавгурація була після 27 травня. Щоб у президента Зеленського не було навіть можливості думати про розпуск Верховної Ради», – заявив він.

Заступник голови ЦВК Євгеній Радченко у коментарі «Українським Новинам» назвав звинувачення з боку Зеленського «безпідставними».

«ЦВК б’є всі рекорди швидкості і приймає документи окружних виборчих комісій та дільничних комісій закордонного округу в безпрецедентно швидкому режимі, зі швидкістю, гідною поваги. Ми тільки вчора за один день прийняли понад 100 комісій. Де ж тут затягування? Крім того, ЦВК зробила висновки з голосування в першому турі, і якщо тоді було більше 40 уточнень протоколів, то зараз ми робимо все, щоб їх було менше. Так, станом на вечір четверга, у нас тільки одна комісія пішла на уточнення. Можливо, будуть ще, але ця можливість невелика», – сказав він.

За словами Радченка, ЦВК залишилося отримати три протоколи окружних виборчих комісій і «трохи більше 40» від дільничих комісій закордонного округу.

Нагадаємо, 23 квітня ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів. За результатами голосування, Володимир Зеленський отримав 73,22% голосів, за нього проголосували 13,5  мільйона виборців. Петро Порошенко отримав 24,45% – 4,5 мільйони голосів.

За законом ЦВК зобов’язана встановити результати виборів до 1 травня включно.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *