Другий тур виборів був добре організований, але передвиборча кампанія була напруженою – міжнародні спостерігачі

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) відзначили високий рівень організації другого туру президентських виборів в Україні, який відбувся 21 квітня. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Повторне голосування було добре організовано… Ми загалом оцінюємо день виборів позитивно”, – сказав спецкоординатор місії спостерігачів ОБСЄ Джордж Церетелі на прес-конференції 22 квітня. Він зазначив, що підготовка і проведення виборів були на кращому рівні, ніж у першому турі.

“Підрахунок і підбиття підсумків загалом оцінюємо позитивно”, – додав він.

Однак, у Міжнародній місії зі спостереження за виборами, заявили, що передвиборча кампанія кандидатів у президенти в Україні відзначалася високим рівнем напруження і систематичною негативною кампанією.

“У період до другого туру голосування агітація посилилася на національному рівні, а зростання напруження між сторонами характеризувалося масштабною і систематичною негативною кампанією і різкими взаємними звинуваченнями. На місцевому рівні агітаційні заходи були більш стриманими”, – йдеться у звіті Міжнародної місії зі спостереження за виборами президента Україна в другому турі.

Спостерігачі також зазначають, що кампанії кандидатів суттєво відрізнялися між собою. “Тоді як традиційна кампанія Петра Порошенка була чітко сформульована й містила конкретні положення, точки зору, зміст, кампанію Володимира Зеленського здебільшого проводили його представники, а не сам кандидат”, – поінформували в місії.

Зазначимо, до Міжнародної місії зі спостереження за виборами входять представники Європейського парламенту, Ради Європи, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, БДІПЛ ОБСЄ.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *