Зеленський випереджає Порошенка на 46% серед тих, хто визначився і має намір голосувати

Володимир Зеленський продовжує лідирувати у передвиборчих перегонах перед другим туром. Відповідно до результатів соціологічного опитування групи «Рейтинг».

18 квітня Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування за підсумками другого тижня квітня 2019 року: Моніторинг електоральних настроїв українців (12-16 квітня 2019).

Серед усіх опитаних 52% відповіли, що голосуватимуть за Володимира Зеленського, 19% – за Петра Порошенка,  19% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.  Серед тих, хто має намір голосувати у другому турі: 58% – за Володимира Зеленського, 22% – за Петра Порошенка, ще 20% – не визначилися. Серед тих, хто має намір голосувати у другому турі і визначився з вибором: 73% – за Володимира Зеленського, 27% – за Петра Порошенка.

72% тих, хто має намір взяти участь у другому турі, заявили про повну впевненість у своєму виборі та бажанні прийти на виборчі дільниці 21 квітня 2019 року. Ще 22% зазначили, що хоча і не впевнені у виборі, все одно прийдуть і проголосують. Лише 2% зазначили, що не впевнені у виборі і голосувати швидше за все не прийдуть. Загальна мобілізація виборців обох кандидатів, що потрапили до другого туру, становить понад 80%.

76% респондентів зазначають, що ситуація, коли їхні близькі, родичі або знайомі підтримують іншого, аніж вони кандидата на цих виборах, є цілком нормальною.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%. Терміни проведення дослідження: 12-16 квітня 2019 рік.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *