Думаємо з хлопцями над законопроектом, щоб телебачення було вільне – Зеленський

Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського хоче змінити до медійного законодавства. Про це він розповів в інтерв’ю журналістам «РБК-Україна», яке опублікували 18 квітня.

«Засоби масової інформації повинні бути максимально вільними. Єдине, я б дуже мріяв, щоб преса була незалежною економічно, комерційно. Щоб її не можна було проплачувати – статті, видання, програмки на телебаченні. Ми думаємо про це. Думаємо з хлопцями над законопроектом, щоб телебачення було вільне. Щоб вони знаходили не тільки гроші з ринку. Поки ринок у нас слабкий, немає рекламного ринку», – сказав Зеленський.

Він додав, що хоче шукати західні інвестиції для фінансування свободи слова.
На запитання чи спілкується Володимир Зеленський з олігархом та власником каналів групи «1+1», він відповів, що спілкується лише по бізнесу.

«Дзвінки, месенджери використовую. Спілкуємося по бізнесу. Ну, слухайте, ну у нас серйозна компанія “Квартал 95”. У нас багато суперечок з цього приводу. Річ у тім, що ми намагалися налагодити стосунки, спілкування менеджерів. У нас не дуже вийшло. Дійсно, були там питання. Затримки з фінансуванням і так далі. І ці функції перекладено на мене і мого основного партнера Сергія Шефіра. Або він, або я – ми спілкуємося», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, журналісти «Схем» повідомляли, що протягом двох останніх років Володимир Зеленський щонайменше одинадцять разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль влітку 2018-го Зеленський ще двічі злітав до Тель-Авіва.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *