Перед другим туром Зеленського підтримують 72,2%, серед тих, хто визначився та буде голосувати

Кандидат у президенти Володимир Зеленський лідирує у виборчих перегонах, за даними Київського міжнародного інституту соціології.

16 квітня КМІС оприлюднив результати соціологічного опитування «Суспільно-політичні настрої населення України напередодні другого туру виборів президента України: квітень 2019 року» (9-14 квітня).

54% опитаних відповіли, що «точно будуть голосувати», 18,8%, що «скоріше будуть голосувати». 15,5% скоріше або точно не будуть голосувати. Не визначилися або відмовилися відповідати – 11,7%.

Серед усіх респондентів, 48,4% голосуватимуть за Володимира Зеленського, 17% – за Петра Порошенка. Серед тих, хто збирається голосувати та визначився зі своїм вибором, 72,2% – за Володимира Зеленського, 25,4% – за Петра Порошенка.

На запитання щодо повноважень президента України: «На вашу думку, які повноваження повинен мати Президент України?» респонденти відповіли:
– Президент має широкі повноваження; він одночасно є головою Уряду і направляє діяльність Уряду у всіх сферах – 36,8%;
– Президент є Головнокомандувачем і відповідальним за безпеку і міжнародні відносини. Іншими питаннями займається Прем’єр-Міністр – 40,8%
– Головою уряду є прем’єр-міністр, який направляє діяльність уряду у всіх сферах. Президент має символічні повноваження і не може втручатися в питання внутрішньої та зовнішньої політики – 7,1%;

З 9 по 14 квітня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв’ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, за оприлюдненими результатами соцопитування 11 квітня групи «Рейтинг» «Моніторинг електоральних настроїв українців (5-10 квітня 2019)», серед тих, хто має намір голосувати у другому турі та визначився з вибором: 71%  підтримали Володимира Зеленського, 29% – Петра Порошенка.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *