Представники Зеленського розповіли про перші десять рішень в разі його перемоги (ОНОВЛЕНО)

Володимир Зеленський бачить дві основні проблеми, які потрібно вирішити у першу чергу: війна та корупція. Про це пише Ліга.net, журналісти видання зустрілися з членами команди Зеленського – ідеологом передвиборної кампанії Русланом Стефанчук і експертом штабу з економічних питань Данилом Гетманцевим.

«Висновок після зустрічі: ідей багато, але про них не хочуть детально розповідати або вони ще не фіналізовані», – зазначає видання.

Але ось перші десять кроків Володимира Зеленського, якщо він переможе на президентських виборах:

  1. Запросить Великобританію та США до нормандського формату.

Команда Зеленського готує візити до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента США Дональда Трампа.

Зеленський готовий до прямих переговорів із Росією за участю міжнародних партнерів, з бойовиками «ЛНР» і «ДНР» переговорів не буде. Також він збирається вивести з переговорного процесу Віктора Медведчука.

  1. Усуне «конкуренцію» між Міністерством оборони та Генеральним Штабом. Про що мова, у команді не уточнили.
  2. Призначить чесних суддів Вищого антикорупційного суду. Зеленський довіряє результатам конкурсу, проведеного за участю міжнародних експертів.
  3. Запропонує Верховній Раді ухвалити закон про медіацію. Зеленський вважає, що у людини повинен бути вибір: йти в суд чи використати альтернативний спосіб вирішення спору.
  4. Внесе у Раду економічний блок законопроектів: 5% податкова амністія з 2020 року, податок на виведений капітал і Служба фінансових розслідувань, міжнародний обмін податковою інформацією.
  5. Внесе кандидатури голів Міноборони, МЗС, СБУ та ГПУ: імена озвучить до 19 квітня.

Неофіційно інші співрозмовники Liga.net в оточенні Зеленського назвали такі імена: МЗС – екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ – екс-прокурор США Марта Борщ, або екс-глава Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеші, СБУ – Ігор Смешко.

  1. Попросить Верховну Раду ухвалити пакет законопроектів про народовладдя, щоб врегулювати питання загальнонаціонального та місцевих референдумів, петицій; а також відкликання нардепів та імпічменту президента.
  2. Проведе аудит держави, створивши консультативний орган із експертів, зокрема міжнародних, які проведуть аудит впродовж 3-4 місяців.
  3. Впровадить «секретний план» для Верховної Ради. Мовляв, якщо співпраці з депутатами не вийде, будуть інші варіанти, «які багатьох здивують». Деталі не розповіли.
  4. Реформує Адміністрацію президента, прибравши «кураторів». Мовляв, АП має виконувати функцію канцелярії і напрацьовувати ідеї. Обіцяють розсекретити список гостей адміністрації.

УТОЧНЕННЯ від Ліга.net

«Після публікації Руслан Стефанчук написав у себе в Facebook, що кадрові пропозиції під час розмови з журналістом не давалися. Це правда. Прізвища дійсно називали інші співрозмовники журналіста – іншого і не стверджувалося. Щоб зняти непорозуміння абзац про кадри ми переписали точніше. Але також Стефанчук заявив, що «це не 10 перших кроків», а «виборчі і поверхневі витяги» з тривалого спілкування з журналістом Ліга.net. Стефанчук заявляє, що за результатами розмови журналіст самостійно склав план. Це не правда. Журналіст озвучив ідею тексту і ставив питання про те, якими будуть перші кроки Зеленського. Все це є на аудіозаписі розмови. Якщо представники Зеленського наполягатимуть – ми готові її опублікувати».

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *