У штабі Порошенка розповіли, чому не можуть домовитись зі штабом Зеленського про дебати

Чому штаби кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка не можуть домовитись між собою, коли і де проводити дебати перед другим туром виборів, розповів речник штабу Петра Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу 8 квітня.

«Відповідь на це запитання дуже проста. По-моєму, має бути очевидно усім і Суспільному телебаченню, що стратегія одного зі штабів насправді полягає в тому, щоб дебатів уникнути. І тому вишукуються різноманітні ініціативи: а давайте не на телебаченні, а на стадіоні, а давайте ви перед нами за щось вибачитесь, а давайте ми вам поставимо ще якісь умови. Я думаю, очевидна стратегія їхньої кампанії: штаб Зеленського боїться показати суспільству свого кандидата. І в той же час зрозуміло, що жоден кандидат не може собі дозволити – розуміючи, яким високим є суспільний запит на проведення цих дебатів – подати якійсь знак, що він таких дебатів хотів би уникнути», – зазначив Медведєв.

При цьому речник штаба Порошенка заявив, що ключовою датою для дебатів у штабі вважають 14 квітня, але їхній кандидат готовий брати участь у дебатах і 19 квітня також. При цьому Медведєв висловив надію, що суспільний запит та увага з боку ЗМІ змусять штаб Зеленського погодитися на дебати.

«Нашої гнучкості вистачить і для того, щоб поговорити про конкретику зі штабом Зеленського. Нам головне зрозуміти, що вони дійсно хочуть дебатів, а не цирку і не шоу, що вони хочуть дебатів вчасних, коли виборці встигнуть ще отримати необхідну інформацію, і в цьому плані дебати дійсно 19-го трошки запізно. І логіка їхня, чому вони це відтерміновують на останній день, теж зрозуміла. Ми наполягаємо, що дебати на стадіоні мають відбутися 14 квітня, але вони можуть бути не єдині та не останні», – додав речник.

Нагадаємо, 7 квітня кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко закликав іншого кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на НСК «Олімпійський» 14 квітня. Однак Зеленський заявив, що прийде на дебати на стадіоні 19 квітня.

8 квітня представники штабу Зеленського зустрілися з командою Національної суспільної телерадіокомпанії України, щоб обговорити проведення дебатів 19 квітня. Проте домовленості про дебати у студії Суспільного не відбулося.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *