Вакарчук про дебати: Зміст важливіший, ніж форма

Лідер групи «Океан Ельзи» закликав виборців перед другим туром та на фоні обміну відеозверненнями між кандидатами у президенти не підміняти зміст формою. Відповідне звернення оприлюднене на його сторінці у Facebok.

«Всі говорять про вибори Президента України. Градус цього обговорення зашкалює. Здавалося б, це добре: українці активно думають про власне майбутнє і майбутнє своєї державиАле давайте розберемось, про що ж насправді всі говорять? Будуть дебати чи не будуть. Де вони відбудуться. Хто їх буде модерувати. Хто, які аналізи при цьому має здавати. Хіба це ті речі, які справді дозволять нам зробити усвідомлений вибір? І так відбувається протягом всієї президентської кампанії: зміст підміняється формою. Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебень проти серіалу», – йдеться у зверненні.

Вакарчук зазначив, що він як виборець, хоче знати, як той чи інший кандидат в президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права, реформувати судову систему, повертати додому військовополонених та політичних в’язнів, окуповані Крим та Донбас.

«Як їх повноваження та політичний капітал вони використають для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх? І, нарешті, яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення? Я хотів би знати це!» – сказав Вакарчук.

«Дорогі виборці, не дайте підмінити зміст – формою. Вимагайте в кандидатів в президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років? І якими є конкретні шляхи реалізації цього бачення. Зміст важливіший, ніж форма», – додав він.

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський опублікував у Facebook відеозвернення до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». 4 квітня вночі на сторінці у FacebookПорошенка з’явилося відеозвернення з відповіддю на заклик Зеленського про дебати на «Олімпійському» – він погодився.

Під час круглого столу, присвячному дебатам, 4 квітня Зураб Аласанія заявив, що суспільний мовник готується до установчої зустрічі щодо дебатів зі штабами Порошенка та Зеленського у п’ятницю, 5 квітня 2019 року. Також у НСТУ повідомили, що можуть провести дебати між кандидатами у президенти на стадіоні «Олімпійський», але за умови, якщо Центральна виборча комісія прийме нове положення.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *