Порошенко виступає за дебати в кілька етапів

Кандидат у президенти, чинний Президент України Петро Порошенко вважає корисним, щоб дебати кандидатів відбулися в декілька етапів.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента, цитуючи слова Петра Порошенка.

Він пропонує такі етапи дебатів: перший етап – дебати про позицію щодо ключового повноваження Верховного Головнокомандувача по програмі укріплення оборони і безпеки; другий етап – дебати по зовнішній політиці; третій етап – дебати по захисту конституційних прав і свобод українських громадян.

На його думку, дебати повинні відбутися якомога раніше. «Це є абсолютно необхідно, бо це є не шоу, це не є вистава. Це є право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми, плани кандидатів. Мати можливість задати питання і отримати відповіді, щоб визначити майбутнє держави на роки, а можливо і на десятиліття вперед», – сказав Петро Порошенко про необхідність дебатів.

«Ще один аргумент – це те, що майже 80% українців підтримують і вимагають проведення дебатів. І ігнорувати цю думку точно не повинен жоден кандидат. І саме тому, сьогодні я забезпечую реалізацію всіх необхідних кроків для того, щоб дебати відбулися», – сказав Петро Порошенко.

«І треба припинити обмін думками через соціальні мережі і дати можливість українським громадянам самостійно, виходячи з тої повної інформації, яку вони отримають, визначитися щодо своїх симпатій 21 квітня 2019 року», – резюмував він.

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Кандидат також закликав провести медичну експертизу на предмет вживання алкогольних і наркотичних речовин.

4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилося відеозвернення з відповіддю на заклик Володимира Зеленського про дебати на «Олімпійському» – він погодився.

Фото: прес-служба АП

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *