Міжнародні спостерігачі: Дезінформація та фейки у ЗМІ – мінуси першого туру виборів

Дезінформація та фейки у ЗМІ – один з мінусів першого туру виборів. Вони походили з зовнішніх та внутрішніх джерел. Про це заявив голова делегації Європейського парламенту Даріуш Розаті під час спільної прес-конференції представників місії міжнародних спостерігачів за виборами в Україні, повідомляє «Укрінформ».

«Одним із негативних моментів виборчої кампанії була присутність у ЗМІ негативної та фейкової інформації… Певна дезінформація, яка стосувалася дуже різних питань, походила не тільки із зовнішніх, а й із внутрішніх джерел. У нас є дані про використання фейкових новин у медіа, причому це стосується і телебачення, і радіо», – сказав Розатті.

Голова делегації Європарламенту також звернув увагу на те, що багато інформації у ЗМІ стосувалося особистих проблем того чи іншого кандидата у президенти.

У цьому контексті він зауважив, що хоча міжнародні спостерігачі побачили під час першого туру виборів справжню конкуренцію, вибір кандидатів залежить не тільки від політичних переконань, а від багатьох чинників, зокрема, від поширюваної дезінформації про них.

Голова місії БДІПЛ зі спостереження за виборами посол Пітер Тейлер чергу повідомив, що міжнародні спостерігачі продовжуватимуть моніторинг ЗМІ перед другим туром президентських виборів.

«Не можна спекулювати тими чи іншими моментами», – акцентував він.

Нагадаємо, спостерігачі Канадської Місії Спостереження CANADEM та спостерігачі Парламентської асамблеї ОБСЄ  назвали перший тур президентських виборів чесним та конкурентним.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *