У НСЖУ працюватиме «гаряча лінія» для журналістів під час виборів

НСЖУ створила канали прямого зв’язку, за якими кожен журналіст може повідомити про порушення його прав під час виборів Президента України.

Національна спілка журналістів України відкриває «гарячу лінію» та надає юридичні консультації для журналістів під час передвиборної кампанії та виборів. «Якщо вам перешкоджають, ви стали жертвами нападів, блокування приміщення видання, перешкоджання професійній діяльності тощо – звертайтеся до НСЖУ», – йдеться на сайті Спілки.

Телефон гарячої лінії:  приймальня НСЖУ: (044) 234-52-09 (з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00).

Крім того, журналісти можуть написати оперативне повідомлення через Facebook медіаюристу, адвокату, секретарю НСЖУ Валерію Макеєву; голові НСЖУ Сергію Томіленку; першому секретарю НСЖУ Ліні Кущ; прес-секретарю НСЖУ Світлані Лазоренко (тел.096 281 35 73).

Також можна буде отримати консультацію й допомогу у партнерів-медіаюристів з

Платформи прав людини, Інституту розвитку регіональної преси.

НСЖУ нагадала, що раніше засудила надання стороннім особам посвідчень журналістів та закликала і політичні штаби, і редакції медіа не зловживати правом перебування журналістів на виборчих дільницях. «Справжніх журналістів закликаємо в день виборів фотографувати на дільницях журнали реєстрації працівників ЗМІ та оприлюднювати у соціальних мережах, передавати до НСЖУ факти присутності псевдокореспондентів. Відповідно, НСЖУ оприлюднюватиме для громадського осуду перелік тих ЗМІ, що вдаються до зловживань правами працівників преси», – йдеться на сайті Спілки.

Нагадаємо, юристи Інституту розвитку регіональної преси підготували поради для журналістів під час передвиборчого процесу.

Окремо на сайті ІРРП є короткий порадник-конспект – на що журналіст має право під час виборів та яких правил треба дотримуватися.

У ІРРП працює Гаряча юридична лінія для представників ЗМІ, де юристи консультують щодо дотримання та порушення прав журналіста, свободи слова та інших питань, пов’язаних із висвітленням виборів. Юристи також проводять допублікаційну (доефірну) експертизу власних журналістських матеріалів.

Раніше ІМІ відкрив «гарячу лінію» для допомоги журналістам та ЗМІ на період виборів.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *