За Зеленського проголосувала би третина з тих, хто визначився і йде на вибори – КМІС

Лідером президентського рейтингу станом на кінець третього тижня березня залишається Володимир Зеленський, другу позицію обіймає Петро Порошенко, третю – Юлія Тимошенко, за результатами соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології.

25 березня КМІС оприлюднив результати дослідження «Суспільно-політичні настрої населення України напередодні першого туру виборів президента України».


Президентський рейтинг, серед тих, хто визначився та має намір голосувати, очолює Володимир Зеленський (32,1%), на другому місці – Петро Порошенко (17,1%), на третій позиції – Юлія Тимошенко (12,5%). Далі – Юрій Бойко (10,4%), Анатолій Гриценко (6,9%), Олександр Вілкул (5,7%).

Опитування було проведене з 14 по 22 березня. Методом особистого інтерв’ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *