Зеленський заявив, що знає як зробити телебачення незалежним від олігархів

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що олігархи мають отримувати прибуток від каналів, щоб вони не втручалися у новинну політику телеканалів. Про це Зеленський сказав на зустрічі з керівництвом Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати та Спілки українських підприємців (СУП) у Києві 18 березня, передає «Інтерфакс Україна».

«У нас п’ять олігархів володіють п’ятьма групами телевізійних каналів, і нічого з цим ми поки що не можемо зробити. Хоча у нас є гарне рішення як їх всіх перетворити в портфельних інвесторів, щоб вони не впливали  на новинну політику. Вони мають отримувати прибуток із каналів», –  сказав Володимир Зеленський.

Кандидат зазначив, що він добре знає телевізійний бізнес і має досвід управління. На його думку, недопущення впливу олігархів на політику телеканалів має регулювати Національна рада з питань телерадіомовлення. Це питання має бути найголовнішим для цього органу, а не мовні квоти.

Щодо взаємин Зеленського та олігарха, власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського, кандидат зазначив, що вони добре знають одне одного, але між ними немає будь-яких підписаних паперів. Та сказав, що йде в президенти не заради Коломойського.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *