Група «Рейтинг» оприлюднила результати моніторингу електоральних настроїв

Лідером президентського рейтингу станом на кінець другого тижня березня залишається Володимир Зеленський, другу позицію займає Юлія Тимошенко, на третій – Петро Порошенко, за результатами нового соціологічного опитування груп «Рейтинг».

19 березня соціологічна група «Рейтинг» опублікувала результати свого дослідження «Моніторинг електоральних настроїв українців».

Президентський рейтинг, серед тих, хто визначився та має намір голосувати, очолює Володимир Зеленський (24,9%), на другому місці – Юлія Тимошенко (18,8%), на третій позиції – Петро Порошенко (17,4%). Далі – Юрій Бойко (10,2%), Анатолій Гриценко (9,4%), Олег Ляшко (5,8%). Кожен шостий не визначився з вибором кандидата.

84% опитаних в тій чи іншій мірі декларують свою готовність взяти участь у виборах Президента 31 березня 2019 року.

Антирейтинг кандидатів на пост президента очолює Петро Порошенко. 48,7%  виборців не проголосували б за нього за жодних обставин. За Юлію Тимошенко не віддали б свої голоси близько 30%, за Юрія Бойка – 19%, Олега Ляшка – 17%, Володимира Зеленського – 13%, Олександра Вілкула – 12%.

Моделювання другого туру дало такі результати: Юлія Тимошенко тримає першість у парі з Петро Порошенком (28% проти 19%). Водночас, Володимир Зеленський – у парі з Петром Порошенком (39% проти 19%), з Юлією Тимошенко (35% проти 22%) та з Анатолієм Гриценком (34% проти 26%).

Опитування проводилося 9-15 березня 2019 року, серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *