Facebook почав показувати, скільки витрачають українські політики на рекламу в США

У соціальній мережі Facebook з’явилась функція, завдяки якій можна дізнатись витрати і аудиторію реклами українських політиків за кордоном.

Про це повідомляє рух «Чесно».

Зазначається, що функція діє на будь-якій публічній сторінці українських політиків, перейшовши на вкладку «Info and Ads» («Інформація та оголошення»). У правій колонці з’явиться розділ «Ads Related to Politics and Issues» («Оголошення, пов’язані з політичними питаннями») з кнопкою «Show Me» («Показати»). Якщо натиснути цю кнопку, ви опинитесь у Бібліотеці реклами Facebook.

У бібліотеці наразі відсутні дані про рекламу політиків в Україні, але можна подивитись, наприклад, як українські політики рекламувалися в США. Бібліотека не дозволяє дізнатися, хто був замовником реклами, хоча така функція вже працює для реклами, розміщеної у самих США. Згодом має бути доступна така ж інформація щодо політичної реклами, призначеної для українських користувачів. Для того, щоби публікувалися дані про замовників, соцмережа повинна змінити правила публікації українцями політичної реклами. Такі зміни уже пообіцяв керівник корпоративних комунікацій Facebook у Центральній і Східній Європі Ян Щєґєнни.

Кожен із постів українських політиків, що рекламувався за кордоном, містить посилання «Переглянути ефективність реклами». За ним можна побачити діапазон витрат на рекламу повідомлення, віковий розподіл аудиторії та географію.

Як зазначає «Чесно», зі сторінки Петра Порошенка у США рекламували три рекламні дописи. Вартість одного – між 100 та 499 доларами. Ще за два дописи платили від 500 до 999 доларів кожен. Також на територію США рекламувалися Юлія Тимошенко, Олександр Вілкул і Володимир Зеленський (зі сторінок прихильників).

Раніше повідомлялось, що Facebook почав перевіряти особу українців, які хочуть запускати політичну рекламу.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *