Група «Рейтинг» оприлюднила нові результати дослідження оцінки виборчого процесу в Україні

Лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, другу позицію займає Юлія Тимошенко, третю – Петро Порошенко, за результатами останнього соціологічного опитування групи «Рейтинг».

11 березня соціологічна група «Рейтинг» опублікувала результати опитування «Оцінки виборчого процесу: наміри та мотиви голосування, довіра та симпатії».

Президентський рейтинг, серед тих, хто визначився та має намір голосувати, очолює Володимир Зеленський, його підтримують 24,7%, на другій позиції – Юлія Тимошенко (18,3%), третю – Петро Порошенко (16,8%). Далі – Анатолій Гриценко (10,3%) та Юрій Бойко (9,9%).

Найвищий рівень довіри серед кандидатів у президенти має Володимир Зеленський (43%), далі Юлія Тимошенко (28%), Анатолій Гриценко (26%) та Петро Порошенко (24%). При цьому, найвищий рейтинг недовіри у Петра Порошенка (69%) та Олега Ляшка (71%).

Володимир Зеленський лідер симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше (майже кожен десятий виборець кандидата), а також серед респондентів, які не часто голосують на виборах. А серед респондентів, які завжди голосують, Зеленський ділить першість з Тимошенко та Порошенком. 22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Петро Порошенко. У перемогу Юлії Тимошенко вірять 20%, Володимира Зеленського – 18%.

83% опитаних в тій чи іншій мірі декларують свою готовність взяти участь у виборах Президента 31 березня 2019 року.

Опитування проводилося 1-7 березня 2019 року, серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *