Дмитро Гнап пояснив, чому зняв свою кандидатуру з президентських виборів на користь Анатолія Гриценка

Дмитро Гнап пояснив, чому він зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка, чи підтримує його зараз, якщо раніше критикував, та що буде з грішми, які він збирав на свою президентську кампанію. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

«20 січня, колі партія мене висунула в президенти, я назвав умову, за якої можу знятися з виборів. Це висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Якщо Садовий, Гриценко та Вакарчук домовляться – я знімаюсь. Вакарчук відмовився когось підтримувати. А Садовий та Гриценко домовились», – написав Дмитро Гнап.

Він додав, що не вірив у спільну згоду Андрія Садового та Анатолія Гриценка, тому пішов на вибори. Але «був приємно вражений».

У 2014 році Дмитро Гнап особисто критикував Анатолія Гриценка, коли той був міністром оборони, однак Гнап зауважив, що зараз підтримує Гриценка не тому, що він – екс-міністр оборони, а тому що став єдиним кандидатом від демократичних сил.

«Можливо, інший кандидат мені більше подобався. Але єдиним став саме Гриценко. Тому вибір у мене був простий: або порушити свою обіцянку про підтримку, або виконати її. Коли ти йдеш в політику, ти маєш домовлятися. Хтось домовляється з олігархами і бандитами. Я домовляюсь з не ідеальними партнерами по демократичному табору», – пояснив Гнап.

На питання, чи поверне Дмитро Гнап людям гроші, які було зібрано на президентську кампанію, він відповів, що внесок у 2,5 мільйона гривень не повертається, «гроші у державному бюджеті».

«Ми збирали кошти, знаючи, що шанси на перемогу не великі. Ми хотіли зробити щось не так, як вся ця наша так звана еліта, яка фінансує політику з чорного кешу і сірих схем. Ми хотіли самим собі довести, що можна інакше. Так як в нормальних країнах. І нам це реально вдалося. Виявилося, що в Україні це теж працює», – написав Дмитро Гнап.

2 березня партія «Сила людей» відкликала свого кандидата на президентських виборах Дмитра Гнапа і поки що не підтримала іншого кандидата.

1 березня Дмитро Гнап заявив, що слідом за Андрієм Садовим також знімає свою кандидатуру на президентських виборах, про це він повідомив у прямому ефірі на своїй Facebook-сторінці.

Раніше 1 березня Андрій Садовий заявив, що не братиме участі у президентских виборах 2019 року на користь Анатолія Гриценка.

Нагадаємо, на початку лютого 2019 року стало відомо, що з 2015 року в екс-керівника проекту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо», а тепер кандидата у президенти Дмитра Гнапа залишаються понад 9 тисяч євро, які належать команді проекту. Це кошти з премії «Вільна преса Східної Європи» в розмірі 15 тисяч євро, яку журналісти-розслідувачі «Слідства.Інфо» отримали у 2015 році та вирішили перерахувати на потреби армії.

7 лютого через скандал з премією «Слідство.Інфо» народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти.

9 лютого Дмитро Гнап повідомив, що переказав гроші на рахунок «Слідства.Інфо». А 12 лютого у «Слідство.Інфо»підтвердили, що отримали 9100 євро від Гнапа.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року «Слідства.Інфо» проводило розслідування діяльності Анатолія Гриценка, коли він був міністром оборони, і Дмитро Гнап особисто критикував Анатолія Гриценка.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *