БПП вимагає у «1+1» допустити Герасимова на «Право на владу». На каналі вважають це спробою вплинути на редполітику

Фракція партії «Блок Петра Порошенка» вимагає допустити депутата Артура Герасимова на ток-шоу «Право на владу», що на каналі «1+1», або офіційно визнати відмову від «незручного» для гостей студії спікера. Про це йдеться у «Заяві фракції Партії «Блок Петра Порошенка» щодо проявів цензури на загальнонаціональному телебаченні», оприлюдненій 28 лютого 2019 року.

«Телеканал спочатку запросив Артура Герасимова до участі в ефірі та проанонсував його участь у ток-шоу. Запрошення представника Президента України Артура Герасимова у соціальних мережах підтвердила і ведуча програми Наталія Мосейчук. Однак редакція вирішила виключити Артура Герасимова зі списку запрошених гостей.

Особливо обурює факт, що попередній анонс програми прозвучав не від редакції програми, а від Юлії Тимошенко, яка, як виявилося, чітко володіє темою та нюансами задовго до майбутнього ефіру», – йдеться у заяві фракції БПП, яка вимагає від редакції проекту «Право на владу» дотримуватись журналістських стандартів, зокрема щодо об’єктивності і неупередженості.

У відповіді  на заяву БПП, яка надійшла на адресу «Детектора медіа»,  «1+1 медіа» зазначив, що на ефір суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» від 28 лютого були запрошені виключно кандидати у президенти України, а також експерти у заявленій темі.

«Діалог щодо запрошення Петра Порошенка в ефір програми між його командою та редакцією програми триває вже кілька тижнів, втім нещодавно ми отримали від його партії пропозицію – покликати замість діючого президента в ефір голову фракції БПП – Артура Герасимова. Начебто президент особисто дав йому доручення представляти в ефірі каналу «1+1» свою позицію. Ми вражені тим, що президента має хтось представляти. Ще раз наголошуємо, на ефір «Право на владу» запрошені саме кандидати у президенти. Якщо Петро Порошенко вважає, що і на виборах 31 березня замість нього має брати участь саме Артур Герасимов, просимо нас про це повідомити. В такому разі будемо раді бачити його у студії ток-шоу», – йдеться у відповіді «1+1 медіа».

На каналі кажуть, що вражені  спробами президента та його партії вплинути на редакційну політику. «Нам би не хотілося розцінювати як одну із них  сьогоднішній «мітинг» біля головного офісу “1+1 медіа” з проплаченими учасниками, «замовником» якого активісти назвали діючого президента Петра Порошенка», – зазначається у відповіді «1+1 медіа».

Прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока у коментарі «Детектору медіа» зазначила, що жодних секретів щодо теми чи анонсів програми «Право на владу» не існує. «Мені подзвонила гостьовий редактор і запросив Юлію Володимирівну на програму. Ми поцікавилися темою і складом учасників, нам відповіли, що йтиметься про розслідування Бігуса і що запрошені чотири кандидати в президенти. Жодних секретів, на Facebook є сторінка програми “Право на владу”, на якій є анонси і перелік гостей. І у Юлії Тимошенко є прес-служба, яка їй допомагає отримати таку інформацію», –  сказала Марія Сорока.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *