СБУ викрила спроби російських спецслужб отримати доступ до мережі зв’язку із забезпечення проведення виборів президента України

Співробітники Служби Безпеки України в Дніпрі викрили спроби російських спецслужб отримати дані про мережі зв’язку, які забезпечують проведення виборів президента України, повідомляється на офіційній Facebook-сторінці СБУ.

«Мешканець обласного центру створив та адміністрував групу у забороненій російській соцмережі (Вконтакте – ред.). Зловмисник розповсюджував фейкові новини та інші деструктивні матеріали, серед яких були публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України», йдеться у повідомленні. До адміністрування групи причетні мешканці Російської Федерації.

За інформацією СБУ, це працівник підрядної організації у телеком-галузі, вів електронне листування з мешканцем Росії, який збирав дані про мережі стратегічно важливих операторів зв’язку, місцезнаходження телекомунікаційних вузлів та за який період часу їх можна відновити.

За задумом спецслужб Російської Федерації, «масові пошкодження кабельних ліній та обладнання певних операторів зв’язку призведуть до порушення сталого функціонування підрозділів ведення Державного реєстру виборців, а також заблокують роботу окремих ланок Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори», яка на даний час розгортається».

Наразі триває досудове розслідування у межах кримінального провадження.

15 лютого на Дніпропетровщині СБУ заблокувала чергові спроби спецслужб Російської Федерації втрутитись у виборчий процес в Україні.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *