Політрада партії «Сила Людей» вимагає від Гнапа відмовитись від балотування у президенти

Політична рада партії «Сила Людей» вимагає від екс-журналіста Дмитра Гнапа, якого ця політсила висунула для участі в президентських виборах 2019 року, відмовитись від балотування та повернути гроші всім, хто допоміг йому зібрати 2,5 млн грн застави.

Про таке рішення політради повідомляється на сторінці партії у Facebook.

Так, від Гнапа вимагають відкликати згоду на участь у виборіх від партії «Сила Людей» «задля демонстрації політичної зрілості та відповідальності, а також забезпечення повернення грошей застави на рахунок партії». В разі його відмови це зробити пропонується скликати всеукраїнський з’їзд з цього питання.

«Після повернення грошей на рахунки партії забезпечити повернення грошей кожному за особистою заявою, а залишок грошей використати на проведення передвиборчої кампанії до Верховної ради України», – йдеться в рішенні політради.

Дмитро Гнап відреагував на це рішення дописом у Facebook. Він зазначив, що «поважає думку колег», проте зніматися з президентських виборів не буде, і нагадав, що рішення про його висування приймалось з’їздом партії.

Нагадаємо, раніше народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти через ситуацію з грошима проекту «Слідство.Інфо». Він відповів, що відмовлятись від перегонів не буде.

У 2015 році журналісти-розслідувачі проекту «Слідство.Інфо» отримали премію «Вільна преса Східної Європи» у розмірі 15 тисяч євро, яку вирішили перерахувати на потреби армії. З’ясувалося, що понад 9 тисяч євро залишаються у банківській ячейці екс-керівника проекту, а тепер кандидата у президенти, Дмитра Гнапа.

Як з’ясував Керівник Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» Володимир Торбіч, колишні колеги Дмитра Гнапа нічого не знали про те, що 9 тис. євро він зберігає в банку «на чорний день».

Народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти. Гнап відповів, що відмовлятись від перегонів не буде.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *