Анатолій Гриценко подав до суду на ЦВК

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко подав до суду на Центральну виборчу комісію, про що він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Подав до суду на ЦВК. Через протизаконну вимогу до кандидата в президенти працювати з Державним реєстром виборців виключно в будівлі ЦВК. Згідно закону, розглянути цей позов суд має у стислі терміни – впродовж двох днів. Сподіваюся, суд скасує цю абсурдну вимогу – небачену в Україні ще ніколи», – написав Гриценко.

28 січня Анатолій Гриценко писав, що відповідно до закону Україниьйому надається право «перевірити Державний реєстр виборців, щоб запобігти можливим фальшуванням з боку влади». Йому надали реєстр і доступ, однак у ЦВК попередили, що на цих виборах можна працювати з реєстром лише у будівлі ЦВК.

«Такий “порядок по-новому”, як виявилося, ЦВК нинішнього складу затвердила минулої осені, 25 жовтня. Кажуть, з подачі СБУ, яка раптом запіклувалася, аби кандидат у президенти не продав реєстр виборців десь на базарі чи не передав його Путіну», – зазначав Анатолій Гриценко.

Він звернувся до всіх кандидатів у президенти, що готовий співпрацювати для «запобігання маніпуляціям з Державним реєстром виборців».

Фото: Радіо Свобода

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *