Порошенко оголосив про участь у виборах

29 січня Петро Порошенко оголосив про прийняття рішення балотуватися на другий термін президентства. Про це він сказав на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який проходить у Києві в Міжнародному виставковому центрі.

«Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями українців спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду президента України», – заявив Порошенко.

Він додав, що у свій президентській роботі має «чим пишатися і за що вибачатися», але не хоче зупинятися на півдорозі розбудови держави.

Також президент України заявив, що Україні потрібен «холодний мир» з Російською Федерацією, в умовах повного відновлення територіальної цілісності, суверенітету, та визнання Москви права України на власний шлях.

«Звичайно, нам потрібен мир з Росією. Холодний, але мир. Люди втомилися від війни. І на цій болісній емоції невтомно грає російська пропаганда та її підбріхувачі в Україні», – пояснив Порошенко.

«Завершуючи п’ятирічну каденцію, стартую знову заради збереження стратегічного курсу на Європейський Союз та НАТО, курсу на перетворення України у велику успішну країну щасливих людей. Разом ми переможемо», – сказав Петро Порошенко.

Окрім того, було повідомлено, що у 2023 році Україна почне процедуру вступу до Євросоюзу та підпише План дій щодо членства України в НАТО. Про це йшлося у відео, яке представили на форумі перед виступом Петра Порошенка.

Форум транслюють п’ять інформаційних телеканалів: 5 канал, Прямий, ZIK, «Еспресо» та «112 Україна».

Нагадаємо, станом на 28 січня 2019 року зареєстровано вже 22 кандидати у президенти: Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Анатолій Гриценко, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров, Юрій Бойко, Аркадій Корнацький, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Олександр Вілкул, Дмитро Добродомов, Олександр Мороз, Ілля Кива, Руслан Кошулинський, Олександр Данилюк.

Фото: president.gov.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *