Керівник каналу «24» вибачився за «чорний піар» про Гриценка (ДОПОВНЕНО)

22 січня у випуску програми «Вєсті.UA» на каналі «24» вийшов сюжет з ознаками «чорного піару» на кандидата у президенти Анатолія Гриценка. Зокрема, журналісти висміяли нещодавнє звернення Гриценка у Facebook до громадян з проханням про фінансову допомогу. «Ні офшорів, ні бізнесів, ні власності за кордоном, ні сліпих трастів, ні рахунків», – навели цитату Анатолія Гриценка. «Одним словом: ні кола, ні двора», – прокоментував закадровий голос у сюжеті «Вєсті.UA».

Анатолій Гриценко опублікував сюжет про себе на власній Facebook сторінці з коментарем: «Канал Садового. Жесть».

Катерина Кіт-Садова, дружина кандидата у президенти Андрія Садового, є мажоритарною власницею каналу «24» (телерадіокомпанія «Люкс»), їй належить 76,8% акцій. Співвласниками каналу є гендиректор Роман Андрейко (13,1%) та його дружина Оксана Андрейко (10,1%).

Андрій Садовий на своїй Facebook-сторінці відреагував на пост Анатолія Гриценка про випуск «Вєсті.UA»: «Шановний Анатолію Степановичу. А також Петро Олексійовичу, Юліє Володимирівно та інші шановні кандидати. Ну не пишу я тексти гумористичних програм на телеканалі 24. Як і будь-яких інших редакційних матеріалів телеканалу. Маю багато інших важливих справ».

Садовий додав, що в програмі «Вєсті.UA» розповіли про багатьох кандидатів: Вілкула, Мураєва, Бойка, Ляшка, з нього також колись «приколювались», але тільки Анатолій Гриценко вирізав сюжет про себе, опублікував на Facebook та образився.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до генерального директора та співвласника каналу «24» Романа Андрейка. Він наголосив, що на каналі немає цензури й що він не втручається у роботу редакторів та журналістів.

«Я як керівник каналу не заважаю їм, не втручаюся, журналісти мають повну свободу, але мають нести відповідальність за те, що вони роблять. Мені прикро, що Анатолій Степанович та інші зробили висновок, ніби це було замовлення. Друзі мої, такого немає. Це приємне виключення, яке ґрунтується на неприємному випадку, на жаль. Я вже вибачався», – сказав Роман Андрейко.

Він погодився, що журналісти, які працювали над цим випуском програми «Вєсті.UA», перетнули межу й повели себе непрофесійно. Андрейко запевнив, що команда журналістів «дістала наганяй».

«Так, це можна прирівняти до чорного піару, тому що мало негативний ефект. Але це не було замовлення. Я не знімаю з себе вини, що люди в моїй редакції втратили почуття такту», – додав гендиректор каналу «24».

За словами Романа Андрейка, колишня редакторка новин каналу «24» Аліна Тітова написала в коментарях до випуску програми «Вєсті.UA», що на каналі існує цензура («Детектор медіа» не знайшов такого коментаря). Гендиректор каналу заперечив існування цензури і розповів, що кілька років тому стався випадок «самоцензури» редакторки.

«Те, що вона назвала цензурою, було самоцензурою. В адміністрації тодішнього президента сталася не дуже приємна подія. Я заглянув, що у нас у новинах, і побачив, що про це нічого – ні пари з вуст. Я звернувся до Аліни, й вона мені сказала, що вирішила про це не писати, бо це може зіпсувати стосунки з адміністрацією, негативно відбитися на акціонерах. Від цієї заяви у мене округлилися очі. Аліна самоцензурувалася, щоб нічого поганого не сталося», – пояснив Андрейко. Він сказав, що найбільше боїться самоцензури своїх журналістів.

У коментарі до посту Андрія Садового на Facebook Аліна Тітова написала: «Я була шеф-редактором 24 каналу. І добре знаю, як там все влаштовано. Там ступити кроку не можна без дозволу. Так що давайте без цього «нема цензури». Бо це – неправда».

Аліна Тітова працювала на каналі «24» 11 років тому. Вона заперечує слова Андрейка та додає, що випадків з її боку самоцензури не було.

«Він намагається перекласти відповідальність, згадавши про людину, яка працювала 11 років тому на каналі. Андрейко каже про безконтрольність, але також втручається в роботу журналістів. Ніякої самоцензури там не було. Він запідозрив, що я роблю щось за його спиною. Я взагалі не розумію, чому мене втягнули у цю ситуацію»,– сказала екс-редакторка каналу «24» у коментарі «Детектору медіа», додавши, що Андрейко як керівник мав взяти на себе відповідальність за інцидент з сюжетом про Анатолія Гриценка.

Роман Андрейко запевнив, що у програмі «Вєсті.UA» вийдуть сюжети про інших кандидатів у президенти України, зокрема й про Андрія Садового, адже «це і є вільна преса».

Програма «Вєсті.UA» виходить на каналі «24» з літа 2015 року та позиціонує себе як проект гумористичних новин.

Нагадаємо, кандидат у президенти Анатолій Гриценко закликав до об’єднання інших потенційних кандидатів Святослава Вакарчука, Андрія Садового, Романа Безсмертного, Миколу Катеринчука, Миколу Томенка, партію «Сила людей». Але Андрій Садовий відмовився від об’єднання перед президентськими виборами.

Фото: скріншот з відео

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *