Екс-журналіста Дмитра Гнапа висунули в кандидати на посаду Президента України

Політична партія «Сила Людей» висунула колишнього журналіста-розслідувача Дмитра Гнапа для участі в президентських виборах 2019 року. Таке рішення ухвалили на 10-му з’їзді партії у Києві 20 січня, передає «Громадське».

Так, за висунення Дмитра Гнапа в президенти проголосували 86 учасників з’їзду, проти — 6, утрималися — 2.

Сам Дмитро Гнап заявив, що підтримає «єдиного кандидата від демократичного табору, якщо він з’явиться» та закликав партію звернутися до Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Святослава Вакарчука — «з тим, щоб вони все ж знайшли в собі сили та об’єдналися». Водночас він зазначив, що не впевнений в тому, що вони поступляться своїми амбіціями заради висунення єдиного кандидата.

«Єдине, що так, ми, на жаль, не дуже віримо, що вони зможуть поступитися своїми амбіціями, але ми завжди готові… я особисто готовий пожертвувати своїми амбіціями, попри те, що сьогодні було ухвалене рішення (про висунення як кандидата в президенти — ред.)», — сказав Гнап.

Згодом він додав, що збирається запустити кампанію для збору 2,5 мільйони гривень на внесок для реєстрації його кандидатом.

Як відомо, Дмитро Гнап з 2013 року керував агенцією журналістських розслідувань «Слідство.інфо», а 25 червня 2018 року заявив, що завершує кар’єру журналіста та займатиметься політикою.

За повідомленням Центральної виборчої комісії станом на 18 січня 2019 року зареєстровано 10 кандидатів у президенти: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка,  Геннадія Балашова та Ольгу Богомолець.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *