Володимир Зеленський є власником трьох кінокомпаній у Росії – «Схеми»

Шоумену Володимиру Зеленському, який заявив про намір балотуватися у президенти України, належать три кінокомпанії, які зареєстровані в Росії. Компанії належать Зеленському та його бізнес-партнерам через кіпрську фірму, йдеться у розслідуванні програми «Схеми». Про це йдеться на сайті «Радіо Свобода».

«Схеми» з’ясували, що у Росії функціонують три компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм, та належать Зеленському та його партнерам. Йдеться про компанії «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» та «Грин Филмс» — кіпрська компанія Green Family LTD є засновником усіх трьох.

Окрім того, Green Family LTD – співзасновниця ТОВ «Квартал 95» в Україні. Кінцевими бенефіціарами кіпрської компанії вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник олігарха Ігоря Коломойського — Тімур Міндіч.

Зазначається, що компанії «Вайсберг Пикчерс» та «Платинумфильм» хоч і володіють активами, які оцінюються у сотні тисяч рублів, утім, їхню діяльність не можна назвати успішною.

«А ось у кінокомпанії «Грин Филмс» ситуація краща. Так, згідно з даними Росстату, розмір грошових надходжень на рахунки фірми Зеленського в Росії становив: у 2014 році понад 340 мільйонів рублів, у 2015 році понад 208 мільйонів, у 2016 році більше ніж 123 мільйони», — йдеться у розслідуванні.

У 2017 році компанія заробила майже 180 мільйонів: серед них від оренди, роялті, ліцензійних платежів — близько 143 мільйонів рублів. ​Загалом надходження на рахунки цієї кінокомпанії Зеленського та партнерів у Росії з 2014 до кінця 2017 року склали близько 13 мільйонів доларів або більше 350 мільйонів гривень за нинішнім курсом.

Окрім того, у розслідуванні йдеться, що компанія «Грин Филмс» взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії.

Компанія «Грин Филмс» планує знімати трилер «Вниз»: поки про саму стрічку відомо небагато. З описів у мережі можна дізнатись, що в її основі — історія про незнайомих людей, які застрягають у ліфті.

«Одну з ролей, за інформацією російських ЗМІ, має зіграти актор Володимир Машков, який у 2018 році був довіреною особою Путіна на виборах президента і виступав на з’їзді партії «Єдина Росія», — зазначають журналісти.

Володимир Зеленський заявляв, що його останній фільм у Росії «кварталівці» знімали у 2012 році і показали у 2014-му, а після того закрили бізнес. Однак, використавши російський реєстр прокатних посвідчень кінострічок, журналісти з’ясували, що після 2014 року посвідчення в Росії отримали ще три фільми: у 2015-му «Між нами дівчатами» і «Петля Нестерова», а у 2016-му «8 кращих побачень».

«Усі ці фільми спродюсувала російська компанія «Грин Филмс», за якою стоїть кіпрська офшорка, записана на Володимира Зеленського і його партнерів», – наголошується у матеріалі.

Журналісти «Схем» спробували запитати у Зеленського про діяльність його кінобізнесу в Росії, однак він не надав конкретної інформації з цього приводу:

Журналіст: Ми вже спілкуємося з вами…

Зеленський: І що? Послухайте. Я вам відповідаю. Я вам нічого не винен. Я винен тільки своїм батькам. Мені неприємний формат вашої розмови зі мною.

Журналіст: Ми знайшли три фірми, які працюють в Росії…

Зеленський: Ну і працюйте з ними. Я з ними не працюю.

Журналіст: Ні-ні, там є кіпрська фірма, де ви є засновником…

Зеленський:Я ж вам відповів. Вас не цікавить відповідь, я вам ще раз кажу.

Журналіст: Ви кажете неправду, бо кіпрська фірма, де ви в засновниках…

Зеленський: Успіхів вам.

Згодом у прес-службі Зеленського повідомили журналістам: «… Протягом багатьох років Володимир Зеленський будував міжнародний бізнес у галузі виробництва аудiовiзуального контенту, тому є і компанії, є і нерухомість, і інші активи, і не тільки в зазначених вами юрисдикціях; є і в Італії, і в Великій Британії тощо… Студія «Квартал 95», усвідомлюючи ситуацію, сьогодні ніяких продуктів на території Російської Федерації не виробляє».

Нагадаємо, напередодні Нового року Зеленський оголосив, що буде брати участь у виборах Президента України.

8 січня шоумен Володимир Зеленський у стилі youtube-блогера запропонував виборцям скласти його передвиборчу програму.

Фото: “Радіо Свобода”

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *