Нацрада створила робочу групу з нагляду за виборчою кампанією

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила традиційну робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства, яку очолила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 20 грудня 2018 року, повідомляє сайт Нацради.

27 грудня 2018 року  робоча група провела перше установче засідання.

Робоча група аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов’язану з проведенням виборчої кампанії відповідно до Законів України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» та «Про вибори Президента України».

Головним інструментом нагляду є моніторинг телерадіопрограм, який проводиться під час передвиборчої кампанії. Він передбачає цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних теле- і радіоканалів, українських та іноземних супутникових телеканалів, вибіркових систематичних моніторингів регіональних і місцевих ЗМІ.

Також робоча група розглядатиме звернення та скарги юридичних і фізичних осіб стосовно питань, пов’язаних із діяльністю телерадіоорганізацій під час виборчої кампанії.

Втім, повноваження Нацради під час виборів обмежені, й вона не має змоги застосовувати санкції за виявлені порушення. За результатами діяльності робоча група підготує звіт, у якому наведе інформацію про виявлені порушення та збере пропозиції щодо вдосконалення виборчого законодавства

Засідання робочої групи є відкритими для представників ЗМІ, громадських організацій та спостережних місій.

Нагадаємо, що 19 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підписали Меморандум про взаєморозуміння, співпрацю та обмін інформацією.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *