«Блок Петра Порошенка» витратить на рекламу і друк 7,8% держфінансування

Це 10,7 мільйона гривень, які йдуть переважно на поліграфію.

Партія «Блок Петра Порошенка “Солідарність”» планує витратити у 2018 році на інформаційну, рекламну, видавничу та поліграфічну діяльність 10,7 мільйона гривень, тобто 7,8% фінансування з державного бюджету. Загалом 2018 року партія отримає 130,2 мільйони гривень держфінансування; за перші три квартали вже виділено 97,6 мільйонів. Про це йдеться у відповіді на запит громадської організації «Детектор медіа», яку дала партія.

БПП не витрачав цього року грошей на виготовлення чи трансляцію телевізійної чи радійної реклами партії або її лідера. Також у БПП стверджують, що не розміщували реклами у друкованих ЗМІ, а кошти з держфінансування витратили на друк партійної газети «Солідарність» та поліграфічну продукцію. Територіальні осередки партії публікують у газетах оголошення про графік роботи громадських приймалень.

Нагадаємо, що 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про державне фінансування політичних партій, відповідно до якого з липня 2016 року право на державну підтримку статутної діяльності отримали парламентські партії VIII скликання: «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка “Солідарність”», «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, «Батьківщина» та «Опозиційний блок». Ініціатори закону обіцяли зниження залежності партій від олігархів, стимулювання чесної конкуренції, зрозумілі та ефективні санкції за порушення тощо. Держфінансування має зробити партійну систему країни більш прозорою.

Нагадаємо, що в Адміністрації президента у відповідь на запит «Української правди» нещодавно повідомили, що на телевізійну рекламу ініціатив Петра Порошенка «Ми – Україна» витрачаються кошти не з державного бюджету, а особисті кошти Петра Порошенка.

Нагадаємо, «Народний фронт» зазначив, що витратить не більше 25% держфінансування на рекламу.

Як писав «Детектор медіа», «Самопоміч» планує витратити на рекламу та друк 44% держфінансування.

«Детектор медіа» чекає на інформацію щодо витрат на рекламу й від інших парламентських партій.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *