Партії витратили 1 млрд грн на пряму політичну рекламу – КВУ

За даними Комітету виборців України (КВУ), на виборчу кампанію на місцевих виборах 2015 року партії витратили від 1,8 млрд до 2 млрд гривень за два місяці. При цьому близько 1 млрд було витрачено на пряму політичну рекламу. Про це на брифінгу 23 жовтня заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

«Половину бюджету кампанії партії витрачають на рекламу. Це борди, сітілайти, телевізійна та радіореклама, а також реклама в інтернеті – наразі зріс відсоток її купівлі. Це крок до беззмістовності виборів», – зазначив пан Кошель.

За його словами, ця кампанія є менш напруженою емоційно, в порівнянні з минулими. Однак пан Кошель наголосив, що водночас вона є і менш змістовною через занадто короткий термін тривалості.

«Була кампанія впізнаваності, інформування, а до змістовної частини багато хто з партій фактично не встиг дійти», – зазначив пан Кошель.

Однак серед позитивів він виділив появу дебатів кандидатів на посаду мера Львова, які організував Комітет виборців України.

«Ми бачимо появу нових механізмів ведення виборчої кампанії, в тому числі в змістовній площині. У Львові були проведені дебати кандидатів на посаду міського голови, які організував КВУ. Із 11 кандидатів 10 узяли в них участь. Це дуже важливий сигнал, бо таким чином громадянам нав’язуються нові цивілізовані правила виборчої гри, коли змагання може перейти в змістовну площину. Ми бачили також, що дві політичні сили намагалися організувати збір коштів на підтримку їх кампанії. Але це, на жаль, поодинокі факти», – зазначив він.

Нагадаємо, дебати кандидатів на пост мера Львова відбулися 19 жовтня й були організовані Комітетом виборців України та Західноукраїнським ресурсним центром. Їх, а також публічні дебати у райцентрах Львівської області протягом останніх двох тижнів. Дебати на пост мера Львова модерувала телеведуча Тетяна Даниленко. Також дебати влаштували редакції «Громадського ТБ. Кременчук», «Громадське ТБ. Запоріжжя» та «Громадського ТБ. Бровари».

Вибори та ЗМІ

Фото – www.dsnews.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *