Газету чернігівської міської громади роздають в наметах партії «Наш край»

Публікації комунального видання Чернігова «Чернігівські відомості» містять ознаки використання адмінресурсу. Про це повідомляє сайт ОПОРА.

Починаючи з вересня, газету почали роздавати в агітаційних наметах політичної партії «Наш край», кандидатом в мери від якої є діючій очільник Чернігова Олександр Соколов. До цього її можна було придбати лише у газетних кіосках.

На противагу поодиноким статтям про інших учасників виборчих перегонів, інформаційні матеріали про пана Соколова переважають кількісно і розміщуються на перших сторінках видання.

0 6 10 Vidomosti 1

0 6 10 Vidomosti 2

0 6 10 Vidomosti 3

Варто зазначити, що випуск від 23 вересня мав місячний тираж 100 тисяч примірників, а вже наступний (від 30.09) – 200 тисяч. До того ж останній номер газети містив всередині агітаційну вкладнику з чотирьох сторінок з позначкою “передвиборна агітація”.

0 6 10 Vidomosti 4

Схожа історія склалася з газетою прилуцької територіальної громади «Град Прилуки», яка була заснована Прилуцькою міською радою. Вже вкотре (видання від 16.09.2015, 30.09.2015) придбавши та розгорнувши дану газету, можна побачити агітаційну газету політичної партії «УКРОП».

0 6 10 Pryluky 1

0 6 10 Pryluky 2

0 6 10 Pryluky 3

На запитання про наявність даного «вкладення» до комунальної газети продавчиня повідомила, що такими отримує газети для продажу.

До слова, директор редакції газети «Град Прилуки», Владислав Кіча зареєстрований Прилуцькою міською виборчою комісією кандидатом на міського голову міста Прилуки від політичної партії «Об’єднання українських патріотів – УКРОП».

Нагадаємо, в газеті «Романівський вісник» було опубліковано два матеріали про кандидата в депутати до Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігоря Ходака без відповідного маркування. Вгазеті «Новий день», «Чуднівська фортеця»  та «Романівський вісник» розміщені однакові матеріали про «Опозиційний блок».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *