Ігор Гужва йде на вибори в Київраду

Колишній головний редактор газети «Вести», екс-керівник однойменного медіахолдингу Ігор Гужва, підозрюваний в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн, балотуватиметься до Київської міської ради за списками «Опозиційного блоку». Про це він заявив 28 вересня після завершення засідання суду, який продовжив йому строк обмеження на пересування на два місяці.

Пан Гужва заявив, що довго думав над можливістю йти в політику та прийняв ствердне рішення. «Я йду на місцеві вибори, буду балотуватися в Київську міську раду за спискамиОпозиційного блоку”. Чому саме за список цієї політичної сили? Тому що для зміни ситуації в країні партіям влади має бути нанесено поразку», – пояснив він.

За його словами, найближчим часом він буду зареєстрований як кандидат у депутати. Балотуватиметься по тому району в Києві, де він живе.

Ігор Гужва запустив у 2013 році газету «Вести» та однойменний медіахолдинг. Був головним редактором видання та керівником медіахолдингу, називав себе також його власником. У липні 2015 року він заявив, що продав свою частку в холдингу, та звільнився з посади головного редактора газети. Холдинг «Вести» натомість очолила колишній прес-секретар екс-міністра доходів і зборівОлександра Клименка Ольга Семченко.

До січня 2012 року Ігор Гужва протягом восьми років був головним редактором газети «Сегодня». До цього очолював донецьку газету «Салон Дона и Басса». Після «Сегодня», у 2012-2013 роках, був шеф-редактором московського видання «Московские новости». Повернувся з Москви для запуску газети «Вести».

Нагадаємо, податківці підозрюють Ігоря Гужву в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн. У ході слідства 1 липня пану Гужві як керівнику ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести») винесено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 ККУ (ухилення від сплати податків).

4 серпня Шевченківський районний суд міста Києва обрав для Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 35 тис. 300 грн. Також суд зобов’язав його не відлучатися з Києва, повідомляти про свої пересування та про зміну місця роботи слідчих, а також здати правоохоронцям свої паспорти. Ці обмеження діють протягом двох місяців – до 1 жовтня 2015 року.

7 серпня Ігор Гужва вніс заставу і здав слідчому закордонний паспорт.

28 вересня Шевченківський районний суд міста Києва продовжив ще на два місяці, до 28 листопада 2015 року, обмеження на пересування Ігоря Гужви.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *