У Кам’янці-Подільському «Опозиційний блок» не пустив журналістку на свої збори

У Кам’янці-Подільському  не пустив журналістку «Точки ОПОРИ» на свої збори. Про це йдеться на сайті ОПОРИ.

23 вересня о 12 годині у Кам’янець-Подільській ТВК мали відбутися збори районної організації політичної партії «Опозиційний Блок». Журналістку «Точки ОПОРИ» не пустили на ці збори. На прохання пояснити причини такого рішення керівник осередку Віра Коваль зазначила: «У нас будуть свої ЗМІМи вас не повідомляли».

В таких діях керівника партійної організації можна вбачати порушення ст. 26 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», відповідно до якої журналіст має право відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи та організації та бути прийнятим їх посадовими особами, а також підприємства, установи та організації та бути прийнятим їх посадовими особами. За умисне перешкоджання професійній діяльності журналісті п. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України визначає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

24 вересня у смт Торчин Волинській області члени Луцького районного осередку політичної партії «Опозиційний блок» не пускали журналіста «Точки ОПОРИ» на партійну конференцію, яка проходила у приміщенні магазину.

22 вересня у Дніпропетровську представники «Опозиційного блоку» кілька разів відмовлялижурналістам у допуску на партійні збори з висування кандидатів.

21 вересня у Бердянську Запорізької області представник політичної партії «Опозиційний блок»не пустив знімальну групу телеканалу «Юг» на партійну конференцію.

21 вересня у Запоріжжі журналістку «Точки Опори» Катерину Коротченко охорона не пустила до гуртожитку №23, де проходила конференція з висунення кандидатів до Запорізької міської ради представників місцевого осередку «Опозиційного блоку». Міліція відмовлялась виїжджати на порушення.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *