У Тернополі голова ТВК не пускав журналіста «Точки опори» у приміщення виборчкому

22 вересня у Тернополі журналісту газети «Точка опори» Володимиру Довганюку голова Тернопільської міської виборчої  комісії (ТВК) Віктор Дрозда не дозволяв знаходитись у приміщенні ТВК. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт ОПОРИ.

Журналіст звернувся до виборчкому з проханням надати йому інформацію про дату час і місце проведення зборів (конференції) місцевих організацій партій, на яких буде висунуто кандидатів для участі у виборах 25 жовтня. Проте голова ТВК не дозволяв йому знаходитись у приміщені ТВК і не надав потрібних документів, порушуючи чинне законодавство.

«Коли я зайшов у приміщення Тернопільської міської виборчої комісії, секретар комісії приймала документи у потенційного кандидати, мене попросили почекати (я вийшов в коридор), проте через декілька хвилин підійшов голова виборчої комісії Дрозда Віктор Петрович (представник від партії  “Народний фронт”), і сказав, що може надати мені інформацію лише про перелік партій, які будуть проводити збори», – розповів Довганюк.

фото – molportal.ru

При цьому журналіст пояснив голові ТВК, що йому потрібно знати ще місце і час проведення  партійних конференцій. Коли журналіст знов увійшов у приміщення, голова ТВК сказав, що журналіст втручається у роботу виборчої комісії та заважає їм працювати. Він додав, що комісія не зобов’язана надавати йому таку інформацію, і це технічне приміщення, в якому він не має права знаходитись (хоча декілька хвилин тому саме там приймали документи для реєстрації потенційного кандидата).

Журналіст звернувся до місцевих органів правопорядку.

8 вересня у місті Теребовля Тернопільської області журналістку видання «Точка опори» Тетяну Денис намагалася вигнати з першого засідання Теребовлянської районної виборчої комісії Тернопільської області голова ТВК Венерія Решетинська.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *