До яких комітетів ВР увійшли депутати-медійники Найєм, Лещенко, Томенко, Княжицький та інші

4 грудня Верховна Рада обрала голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання. За відповідний проект постанови № 1009 за основу і в цілому проголосували 249 народних депутатів.

Відповідно до оприлюдненого тексту проекту постанови, депутати-медійники пішли працювати не лише до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Колишній голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко («Блок Петра Порошенка») очолив Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Членом цього комітету став також спічрайтер і блогер Віталій Чепинога («Блок Петра Порошенка»).

Колишній член Комітету з питань свободи слова та інформації, засновник телеканалу «Еспресо TV» Микола Княижицький («Народний фронт») очолив Комітет з питань культури і духовності.

Екс-журналіст Єгор Соболєв (об’єднання «Самопоміч») очолив Комітет з питань запобігання та протидії корупції. Його заступником став колишній керівник інформаційного відділу партії «Правий сектор» Борислав Береза (позафракційний). Секретарем комітету став колишній журналіст і керівник медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов («Блок Петра Порошенка»). Членами комітету також стали екс-журналісти Сергій Лещенко («Блок Петра Порошенка») та Ігор Луценко (ВО «Батьківщина»).

Колишня громадська активістка й журналістка Ганна Гопко (об’єднання «Самопоміч») очолила Комітет у закордонних справах. Членами цього комітету також стали засновник продакшну «Закрита зона» Володимир Ар’єв («Блок Петра Порошенка»), який у минулому був журналістом, і колишня громадська активістка й журналістка Світлана Заліщук («Блок Петра Порошенка»).

Екс-журналіст Мустафа Найєм («Блок Петра Порошенка») став членом Комітету з питань європейської інтеграції, який очолила Ірина Геращенко («Блок Петра Порошенка»), яка в минулому була піарницею та журналісткою.

Екс-журналіст Костянтин Усов («Блок Петра Порошенка») став заступником голови Комітету з питань інформатизації та зв’язку. Секретарем цього комітету стала колишній піар-директор 5-го каналу Олена Матузко («Блок Петра Порошенка»).

Колишній музичний продюсер і медіа менеджер Євген Рибчинський («Блок Петра Порошенка») став заступником голови Комітету у справах ветеранів та інвалідів.

Колишній радник міністра внутрішніх справ і речник МВС Антон Геращенко («Народний фронт» став секретарем Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Членами Комітет з питань національної безпеки і оборони стали блогер і керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук («Народний фронт»), екс-керівник інформаційного управління в Адміністрації Президента Ірина Фріз («Блок Петра Порошенка») та екс-журналістка і громадська активістка Тетяна Чорновол («Народний фронт»).

Колишній головний редактор телеканалу «Еспресо TV» і власник видавничого дому «Картель» Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка») став членом Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Екс-президент медіагрупи «Автоцентр» Ігор Діденко (об’єднання «Самопоміч») став членом Комітету з питань транспорту.

Вадим Рабінович став секретарем Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, а Ігор Шкіря (депутатська група «Економічний розвиток») – заступником голови Комітету з питань транспорту.

Нагадаємо, що Комітет з питань свободи слова та інформації очолила Вікторія Сюмар, першим заступником голови стала Ольга Червакова, заступниками – Сергій Висоцький та Олександр Опанасенко, секретарем – Олена Кондратюк. Членами комітету стали Олександр Абдуллін, Богдан Онуфрик, Юрій Павленко, Олександр Сочка та Дмитро Стеценко.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *