У конкурсі «Лови джинсу» перемогла Олександра Горчинська

Авторами найкращих публікацій у конкурсі Інституту масової інформації стали Олександра Горчинська, Оксана Зельман, Поліна Мординська, Ірина Роік, Сергій Мокряков та інші. Про це йдеться на сайті ІМІ.

Інститут масової інформації підбив підсумки конкурсу «Лови джинсу», який тривав під час передвиборчої кампанії у вересні-жовтні 2014 року. Всього на конкурс було надіслано понад 550 прикладів джинси з місцевих друкованих та інтернет-видань із 17 областей України. Ще одним елементом конкурсу було написання журналістських матеріалів, які оцінювались журі у складі дев’яти відомих журналістів та медіа-експертів. До другого етапу пройшло 14 статей.

Усього в конкурсі взяло участь 49 учасників.

Авторами найкращих публікацій стали:

1 місце – Олександра Горчинська, Київ, за матеріал “Джинса і піар по-українськи. І знову знайомі обличчя” (гонорар 2 тисячі гривень);

2 місце – Оксана Зельман, за матеріал  “Виявляємо «джинсу» у місцевих виданнях Львова”; а також Поліна Мординська, “Взаємовигідна тактика чи абсурдна стратегія?”  (гонорари по 1500 гривень);

3 місце – Ірина Роік, Сергій Мокряков, Кривий ріг, “Журналісти Кривого Рогу читали передвиборчу пресу”; Заяць Тарас, Тернопіль, “Виявляємо «джинсу» у місцевих виданнях Чортківського району”;  Наталя Патрікєєва, Львів, “Екс-регіонал балотується у 18 окрузі: “Не один я повірив”; Олександра і Леніна Бичковські, Житомирська обл., “Виявляємо «джинсу» у Новограді-Волинському”; – Марія Губаль, Тернопіль – “Не такі пухнасті, як їх малюють або Джинса по-тернопільськи” (гонорари по 1000 гривень).

Переможцями з виявлення джинси в регіональний виданнях стали:

1 місце – Микола Мирний; Юлія Добраш;

2 місце – Олександра Губицька; Олександр Ластовецький; Неля Шевченко; Олекса Ярославцев;

3 місце – Христина Слота; Ірина Пискур; Михайло Ломоносов.

Найбільше прикладів джинси надіслали із видань Вінниччини (122), а також Тернопільської (86), Хмельницької (62), Львівської (61), Сумської (59), Житомирської (42) та Донецької (29) областей.

Нагадаємо, ІМІ під час позачергової виборчої кампанії проводив конкурс «Лови джинсу».

«Лови джинсу» – конкурс від Інституту масової інформації на виявлення прихованої політичної реклами – джинси – у місцевих друкованих та інтернет-виданнях. Мета конкурсу –  популяризація ідеї критичної оцінки публікацій в ЗМІ про кандидатів напередодні виборів, та підвищення медіа-грамотності населення.

Конкурс «Лови джинсу» проводиться Інститутом масової інформації за підтримки «Інтерньюз Нетворк».

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *