Найбільше порушень свободи слова на виборах зафіксовано у Херсоні та Одесі – ІМІ

В день позачергових парламентських виборів 26 жовтня Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував дев’ять випадків порушень свободи слова, що стосувалися виборчого процесу. Про це йдеться у повідомленні на сайті ІМІ.

Найбільшу кількість порушень було зафіксовано в Херсоні – три випадки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Крім того, два порушення сталося в Одесі, та по одному – у Дніпропетровську і Києві. Серед випадків – недопуск на засідання комісій, на спецдільницю, відмова у реєстрації, вимоги довіреної особи припинити трансляцію голосування та заборона знімати на планшет.

На Сумщині був зафіксований один випадок інтернет-тиску – невідомі зламали сервер конотопської ТРК «Вежа» і запустили в ефір інтерв’ю з кандидатом у народні депутати. Крім того, на Закарпаттібув зафіксований випадок погроз журналістці  газети «Точка опори», яка зафіксувала порушення виборчого законодавства членами комісії.

Крім того, у кількох областях України (Кіровоградська, Одеська, Черкаська, Запорізька, Харківська, Чернівецька) було виявлено сім випадків, коли масово видавалися фальшиві журналістські посвідчення, а на дільницях зявлялися псевдожурналісти-тітушки.

На президентських виборах 25 травня ІМІ зафіксував сім порушень свободи слова, під час попередніх парламентських виборів 2012 року – 18 порушень.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *