На Закарпатті погрожували журналістці, яка побачила порушення на виборчій дільниці

У день позачергових парламентських виборів 26 жовтня, на дільничій виборчій комісії №210267 (с.Репинне Міжгірського району Закарпатської обл.) члени комісії погрожували журналісту всеукраїнського громадського видання «Точка опори» Надії Ваць, яка зафіксувала порушення виборчого законодавства з боку комісії.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на свого регіонального кореспондента.

Члени комісії та її голова відмовилися показати протоколи вечірнього засідання, які члени ДВК, порушуючи закон, підписували ще до підрахунку голосів. Крім того усі члени комісії відмовилися коментувати порушення, які відбувалися на ДВК №210267.

Журналістці погрожували, що якщо вона не припинить ставити питання, то її виженуть з приміщення ДВК. Також пані Ваць сказали, що «нехай краще їде з дільниці поки з нею чогось не сталося».

Нагадаємо, у Херсоні на виборчій дільниці №743 (округ №182) виборча комісія відмовилася реєструвати журналістів від місцевих ЗМІ.

Також у Херсоні довірена особа кандидата в народні депутати по 182 виборчому округу Юрія Одарченка вимагала від журналіста «Спільно ТВ» припинити трансляцію процесу голосування.

На Дніпропетровщині ОВК №37 (Криворізький район) не пустила на засідання журналіста газети «Точка Опори» Олега Щербака та мобільну групу спостерігачів від громадської мережі «Опора».

«Вибори та ЗМІ»

фото – www.guard.in.ua

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *